• Dit event is voorbij.

Kerstconcert in het idyllische Ootmarsum samen met het Overijssels Byzantijns Mannenkoor

december 14 @ 19:30 - 22:00

€10,00

In de opbouw naar kerst met al haar bijzondere sferen doet het Martinikoor ook Ootmarsum aan.

Het avondconcert in samenwerking met OBK vindt plaats in de Judas en Simon kerk.

Misschien sneeuwt het wel heel zachtjes als u na het concert naar buiten loopt terwijl de midwinterhoorn in de verte roept.

Het Martinikoor uit Losser en het Overijssels Byzantijns Mannenkoor uit Almelo verzorgen samen een  Adventsconcert  in de sfeervolle H.H. Simon & Judaskerk in Ootmarsum.

Het jarige Martinikoor, het koor bestaat dit jaar 55 jaar, komt met een gevarieerd repertoire, bestaande uit oud Russisch Byzantijnse en Latijnse gezangen en een aantal Kerstliederen.  Zo zullen o.a. het bekende Cantique de Jean Racine van Fauré en het Bogoroditse Devo van Rachmaninov ten gehore worden gebracht.

Het Losserse mannenkoor staat sinds 2001 o.l.v. dirigent Paul Kempers.

Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor werd opgericht op 10 januari 2000. De ca. 35 leden zijn afkomstig uit de gehele provincie Overijssel. De wekelijkse repetities staan sinds de oprichting onder de bezielende leiding van dirigent Marian Stouwdam.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit  liederen uit de Byzantijnse liturgie en Russische koormuziek. Daarnaast worden er vrolijke en melancholische niet kerkelijke profane liederen uit Oost Europa gezongen. Met de tonen van lage bas- en hoge tenorregisters, die zo karakteristiek zijn voor deze muziek, heeft het koor niet alleen in de provincie maar ook daarbuiten naam gemaakt.

Herkenbare liederen van het OBMK zijn bijvoorbeeld het Dobryj Wetsjir (kinderen kondigen door de straten met dit lied de geboorte van Christus aan) en Tichaja Noc (het Russische Stille Nacht)

Vrijdag 14 december 2018, aanvang 20.00 uur in H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum.

Kerk open voor publiek vanaf 19.30 uur.

Toegangsprijs € 10,00 (incl. een kop koffie/thee in de pauze bij Restaurant ‘t Pläske)

Kaartverkoop bij de ingang van de kerk.

Of reserveren via www. martinikoor.nl en www.obmk.nl

Datum:
december 14